1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Robertson, Lindows.com-directeur, heeft bezoekers van zijn site opgeroepen om andere namen te gaan bedenken voor de software in de Benelux.

Robertson is niet van plan het naam van het bedrijf te veranderen. "We blijven zeker gewoon Lindows.com heten." Voor de Benelux moet hij wel een andere naam verzinnen.

"Het is niet gemakkelijk om een nieuwe naam te bedenken, dus schakelen we de hulp in van onze lezers om ons te voorzien van suggesties", aldus Robertson. Verzonnen namen kunnen gemaild worden naar TemporaryName@lindows.com of ze kunnen via het forum worden ingezonden.

Binnenkort komt het bedrijf met een lijst waarop de beste namen staan. Daarna zal het besluit genomen worden.

Op 8 maart stuurde Microsoft Lindows.com een dagvaarding vanwege het gebruik van de naam Lin—.com oftewel Lindash. Volgens Microsoft lijkt deze naam teveel op Lindows en dus ook op Windows. Ook eist Microsoft een verbod op Lindows Live en Lindows Office.

De merknamen Lindows.com, Lindows en Lindows OS werden in januari verboden door de rechter in de Benelux. Ook moest Lindows.com de bezoekers uit de Benelux van hun website weigeren. Aan deze eis kan het bedrijf niet voldoen, zeggen zij zelf.

Deze maand wordt de rechtzaak verder voortgezet.