3min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia zette zijn beste beentje voor tijdens CeBIT 2004. Ze stonden in de schijnwerpers met de nieuwe Nokia 7610, de eerste megapixel camera telefoon van het Finse bedrijf. Dit nieuwe stukje technologie van Nokia biedt veel voordelen op film- en fotogebied. Naast snel foto’s maken, makkelijk opslaan en verzenden van beelden en video’s, heeft de telefoon ook de voordelen van het ‘Series 60 Platform’. Het triband model zal in het tweede trimester van 2004 uitkomen in twee varianten, GSM 900/1800/1900 en GSM 850/1800/1900. De prijzen worden geschat op 500 dollar.

Voor de gebruikers van de Nokia 7610 is printen zo gebeurd. Foto’s en andere afbeeldingen kunnen namelijk binnen een paar seconden uitgeprint worden door een Bluetooth aangesloten printer of door even langs te wippen bij een van de Nokia city points. Tevens is het mogelijk om een virtueel fotoalbum op te zetten doormiddel van de Kodak Picture functie die op het toestel zit.

Bovendien biedt de 7610 een 65.000 kleuren scherm om gedetailleerde foto’s, vloeiende video’s gemaakt door de geïntegreerde camera en real-time video’s doormiddel van de ingebouwde RealOne moblie player, te bekijken. De camera (1152 * 864 megapixels) heeft een hoge kwaliteit lens, 4x digitale zoom en een timer. De telefoon kan zelfs foto’s maken, wanneer er weinig licht is.

‘Digital imaging has developed in ways that were unimaginable when digital cameras first entered the mainstream only five years ago. In 2003, the number of camera phones sold outnumbered digital cameras. We are now entering an era where camera phones will become mainstream imaging devices,’ aldus Juha Putkiranta, de vice-president van Nokia’s Imaging Business Unit. ‘With the introduction of the Nokia 7610, Nokia’s first megapixel imaging device, capturing spontaneous print-quality images no longer requires a separate camera. Your megapixel camera is now always in your pocket, built into your phone.’

Dit model van Nokia is speciaal ontworpen voor mensen die de trend willen zetten en niet mensen die de trend willen volgen. Het zou met dit toestel meer dan gemakkelijk moeten zijn om foto’s te delen met vrienden en familie. Ook films en muziekclips moeten geen probleem opleveren. Het is zelfs mogelijk die clips te bewerken met special effects, nieuwe kleuren, tekst en bewegende objecten. Je eigen bewerkte videoclips of filmpjes zijn dan te verzenden via MMS.

Een ander innovatief concept beschikbaar voor de 7610 is de speciale ‘Lifeblog’ toepassing van Nokia. Dit is een automatische digitale agenda die onder andere registreert wat de digitale inhoud is, zoals beelden, video’s of berichten, en gelijk een persoonlijk logboek bijhoudt. Wanneer de gebruiker dit overzet naar zijn PC, kan hij zijn media doorbladeren en zoeken in een makkelijk te gebruiken chronologie of agendapuntensysteem.

Bovendien is de software van Abobe Photoshop inbegrepen in het verkooppakket van de 7610. Fotobewerking is dus ook mogelijk.

Tenslotte de andere, belangrijkste eigenschappen van de 7610 omvatten: multimedia messaging, email, MP3/AAC muziek speler, internet, 72 MB geheugen, USB, Bluetooth en het ondersteunen van Java. Daarnaast weegt de smalle telefoon slechts 118 gram en is hij wel 250 uur stand-by.