1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft gisteren de Nokia N86 aangekondigd, dit zal de eerste acht megapixel camera-telefoon van Nokia worden. Deze N86 ziet er qua design ongeveer hetzelfde uit als de nieuwe N97, maar het touchscreen ontbreekt.

Als het goed is komt het toestel binnen een paar weken op de markt, aldus de Finse fabrikant. Ook bij dit toestel zal de camera het verkooppunt worden. De camera heeft acht megapixel en een mechanische sluiter, dit moet ervoor zorgen dat de foto’s scherper worden. Ook slaat de telefoon heel snel de foto’s op, vergeleken met andere telefoons.

Afgelopen februari is de telefoon aangekondigd. De telefoon is voorzien van Symbian S60v3 FP2, dit is de nieuwste versie van de S60 non-touchmodel. De afmetingen van de telefoon zijn 103x51x16,5mm en zal slechts 149 gram wegen. De N86 heeft gsm, gprs, umts, hsdpa, GPS en WiFi aan boord. Hiernaast zal dit toestel een 3,5mm-jack hebben voor de headset.

De accu zal in offline-modus zo’n 25 uur mee gaan. Via het 3G-netwerk kan deze Nokia 4 uur mee gaan, wanneer het toestel gebruik maakt van het GSM-netwerk kun je 6,5 uur bellen.