1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Iomega Corporation lanceerd twee nieuwe telgen uit zijn bekroonde Super-DVD-lijn voor alle formaten: de Super DVD QuikTouch Video Burner en de Super DVD Writer, allebei met een ongeëvenaarde 8x-schrijfcapaciteit. Dankzij de vele softwaretoepassingen en de Mac-compatibiliteit (alleen Super DVD Writer) vormen de nieuwe Iomega 8x Super DVD-drives de ideale tool voor vrijwel elke CD- of DVD-creatie.

De Iomega Super DVD-branders zullen in de smaak vallen bij gebruikers die willen wegschrijven naar een van de drie grote DVD-formaten,verklaarde Sean Burke, ondervoorzitter mobile and desktop products bij Iomega Corporation. De QuikTouch-videobrander gaat nog een stap verder en voorziet in de gemakkelijkste methode tot nog toe om een analoge videocollectie op DVD te zetten.

Beide Iomega Super DVD-drives kunnen bogen op een 8x DVD-opnamecapaciteit in de DVD+R-opnamemodus. Concurrerende producten zoeken vaak hun heil in overburn, een praktijk waarbij 4x-drives firmwarematig worden aangepast om hun inwendige beperkingen te omzeilen. De Iomega-drives zijn authentieke 8x-drives voor een stabieler en betrouwbaarder DVD-brandplatform.

De twee nieuwe drives lezen en schrijven alle DVD- en CD-formaten waaronder DVD+RW (8x4x12x), DVD-RW (4x2x12x), DVD-RAM (3x) en CD-RW (24x16x32x). De 24x DAE (digital audio extraction) versnelt bovendien het audiorippingproces.