min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple kondigt aan dat het de levering van de iPod mini buiten de Verenigde Staten uitstelt tot juli. Apple heeft deze maatregel genomen omdat de onverwacht hoge vraag naar de iPod mini binnen de Verenigde Staten de totale geplande productie tot eind juni inmiddels verre overtreft. Apple zal de productie van de iPod mini verhogen en verwacht aan het einde van het tweede kwartaal aan de vraag in de rest van de wereld te kunnen voldoen.

"De iPod mini is een regelrechte hit bij klanten in de Verenigde Staten en we verwachten dat het in de rest van de wereld niet anders zal zijn. Zodra we onze voorraden in juli op peil hebben gebracht, zullen we ook aan die vraag kunnen voldoen", aldus Tim Cook, Executive Vice President Worldwide Sales and Operations van Apple. "De iPod mini levert een enorme bijdrage aan het succes van de iPod, die nu al de populairste muziekspeler ter wereld is."

De iPod mini is ’s werelds kleinste draagbare muziekspeler met een capaciteit van 1000 nummers van cd-kwaliteit en heeft een lichte, compacte behuizing van geanodiseerd aluminium in vijf kleuren: zilver, goud, roze, blauw en groen. Deze speler is gemakkelijk met één hand te bedienen dankzij het unieke Click Wheel en heeft dezelfde bekroonde gebruikersinterface als de andere iPod-modellen. De iPod mini werkt naadloos samen met iTunes, het toonaangevend Apple programma voor digitale muziek.