min

Tags in dit artikel

, ,

De iPod Mini is immens populair in de Verenigde Staten. Doordat de iPod Mini in de VS een modeaccessoire is geworden zijn de apparaatjes niet meer aan te slepen. De vraag is te groot het aantal harde schijven voor de Mini te klein.

De wachttijd in de VS is inmiddels gestegen tot zes weken. In Europa is de verkoop uitgesteld van april tot juli. Eerder had Apple al gemeld de iPod Mini voorlopig alleen in de VS te verkopen omdat ze verwachtten een wereldwijde distributie nog niet aan te kunnen. Een woordvoerder van Apple: "De iPod Mini is een regelrechte hit bij klanten in de Verenigde Staten en we verwachten dat het in de rest van de wereld niet anders zal zijn. Zodra we onze voorraden in juli op peil hebben gebracht, zullen we ook aan die vraag kunnen voldoen".

Door de hoge verkoopcijfers van de iPod Mini is de 1-inch 4 Gb harde schijf van Hitachi niet meer aan te slepen. Daarom heeft fabrikant Hitachi besloten om de productie te vertienvoudigen. Was de productie eerst nog 200.000 per kwartaal zal dat tegen het eind van dit jaar twee miljoen zijn.

Naast de iPod Mini wordt de harde schijf ook gebruikt in de Nomad MuVo van Creative.