Medio april introduceert Conceptronic de nieuwe Wireless 54 Mbps USB 2.0 adapter. Na het aansluiten van deze adapter krijgt elke gebruiker van een desktop computer of een notebook toegang tot een 54 Mbps of 11 Mbps netwerk en wordt er draadloos een extra werkstation gecreëerd.

De werking van de USB 2.0 adapter is erg gemakkelijk. De adapter wordt op een externe USB interface van een desktop computer of notebook aangesloten en vervolgens wordt er ingelogd op het netwerk. De desbetreffende desktop computer of notebook maakt, via het Access point, direct deel uit van het draadloze netwerk. Tevens kan de adapter voor de ad-hoc mode gebruikt worden. Hierdoor kan er van PC naar PC of notebook data verzonden en ontvangen worden, kopiëren, inlezen, maar ook een internet verbinding gedeeld worden. De USB 2.0 adapter bevat de beveiligingsstandaarden WEP encryptie en WPA (Wifi Protected Access) waardoor datacommunicatie binnen een gecreëerd netwerk beveiligd is en het voor hackers moeilijk is in te breken in de netwerkomgeving.

De wireless USB 2.0 adapter heeft meer voordelen, namelijk: Snelheid van 54 Mbps, maar ook neerwaarts compatible naar 11 Mbps; USB 2.0 interface, maar ook neerwaarts compatible met USB 1.1; Inclusief USB 2.0 verlengkabel, installatie CD ROM en handleiding; Gemakkelijke werking en bewegingsvrijheid;
Aantrekkelijk en klein design waardoor de adapter gemakkelijk mee (in de broekzak) te nemen is; Mogelijkheid om op reis in te loggen via hotspots.

De wireless 54 Mbps USB 2.0 adapter voor desktops en notebooks, binnenkort te verkrijgen bij onze dealers voor 79.90 euro (inclusief BTW)