min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft de lancering van haar update voor Windows XP een maand uitgesteld.

De softwarefabrikant had oorspronkelijk gemeld dat de finale versie van Windows XP Service Pack 2 in de eerste helft van dit jaar nog uitgebracht zou worden, maar een woordvoerder heeft bericht gegeven dat de release nog zal moeten wachten tot deze zomer.

De grootste bedoeling van Windows XP SP2 is het optimaal beveiligen van dit besturingssysteem, maar het zal ook nieuwe features bevatten, zoals een popup-blocker voor Internet Explorer.

Microsoft mikt nu op een release van deze software-update in juli. Er is echter wel al een Release Candidate beschikbaar die volgens Microsoft “near-final” is, maar er zal er nog één verschijnen voordat de officiële release van het Service Pack ingeluid wordt.

De bedrijfsvertegenwoordiger meldde dat Microsoft nog steeds hard bezig is met het verwerken van de feedback, die ze hebben ontvangen van de bèta-testers. “Uiteindelijk zal de update pas beschikbaar zijn, als alles wat de Microsoft-klanten eisen, ook daadwerkelijk geïmplementeerd is”, aldus de vertegenwoordiger.