1 min

Tags in dit artikel

,

De (vooralsnog) onbekende programmeurs van de laatste Netsky-varianten claimen ook de programmeurs te zijn van het Sasser-virus. Verschillende onderzoekers hebben hiervoor bevestigingen gevonden.

De programmeurs, die zichzelf hebben benoemd tot het "Skynet Antivirus Team", zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor bijna 30 variaties van het Netsky-virus. Nu heeft het team in de code van de Netsky.AC-variant, geclaimd verantwoordelijk te zijn voor het maken en in de omgang brengen van het Sasser-virus.

De claims worden kracht bijgezet door grote internetbeveiligingsbedrijven als Lurhq en Sophos. Ook al kan je nooit 100 procent zeker zijn van de maker van een virus, er zijn grote aanwijzingen.

In de code van het Netsky virus staat: "Hey, av firms, do you know that we have programmed the sasser virus?!? Yeah thats true! Why do you have named it sasser? A Tip: Compare the FTP-Server code with the one from Skynet.V!!! LooL! We are the Skynet." Verder bevatte de code ook een gedeelte van de code van het Sasser-virus als extra bewijs.

Sommigen denken dat Microsoft binnenkort een beloning zal uitloven voor informatie over de makers van zowel Netsky en Sasser. Microsoft heeft dit al eerder gedaan bij drie andere virussen. Microsoft heeft echter alleen nog maar bevestigd dat erover wordt gesproken.