1 min

Tags in dit artikel

, ,

In mei dit jaar zorgden twee anonieme tipgevers voor een doorbraak in de zoektocht naar de programmeur van het Sasser-virus. Dankzij deze twee anonieme meldingen aan Microsoft in Duitsland kon een 18-jarige Duitse jongeman door de politie opgepakt worden die bekende de auteur te zijn van de Sasser-worm en enkele varianten van het Netsky-virus.

Volgens het Microsoft Anti-Virus Reward Program hebben de informanten nu recht op 250.000 dollar. Met een fonds van 5 miljoen dollar lanceerde de softwaregigant de actie in november 2003. Het eerste succes van de campagne is de arrestatie van de Sasser-auteur.

Voordat de tipgevers hun geld krijgen zal het toch nog wel even duren. Microsoft betaalt het bedrag pas uit wanneer de virusschrijver veroordeeld is. Opmerkelijk is dat er nog geen datum voor de rechtszaak van de virusschrijver is vastgelegd terwijl de Duitse justitie de jongenman vorige week officieel in beschuldiging stelde voor sabotage. De tipgevers hoeven in elk geval niet bang te zijn dat Microsoft de belofte niet nakomt. “We reiken de beloning maar al te graag uit als de veroordeling een feit is”, aldus een advocaat van Microsoft.