min

Tags in dit artikel

, , ,

Het komt al steeds vaker voor: corrupte bestanden op KaZaA. Dit heeft al velen gedwongen om hun illegale bestanden ergens anders te zoeken. De mensen die echter nog steeds KaZaA gebruiken zullen het binnenkort steeds vaker tegen gaan komen.

Een professor en een oud-student van de universiteit van Tulsa hebben namelijk een programma ontwikkeld dat het p2p-netwerk scant op illegale bestanden. Daarna biedt hij kopieën van die bestanden aan. Alleen die kopieën zullen corrupt zijn. Zo zullen ze bijvoorbeeld na een aantal seconden alleen maar gaan piepen. Of het geluid wordt vervangen door ingesproken teksten die de gebruiker er op wijzen dat het downloaden van deze bestanden illegaal is en dat er auteursrecht op rust. Het programma zal de p2p-netwerken in de gaten houden en meer corrupte bestanden toevoegen naarmate een bestand populairder is. Zo wordt het steeds moeilijker om nog een goed werkend lied te downloaden.

Een aantal artiesten, waaronder Madonna, hadden zelf al eerder corrupte bestanden op het netwerk gezet. Maar door dit programma gaat het veel systematischer en dus veel beter. De universiteit van Tulsa hoopt nu veel geld te verdienen met het patent op dit programma.