1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Pretec Electronics heeft op de Computex in Taiwan hun nieuwste memory card getoond. De MMC 4.0 flash memory card heeft een leessnelheid van 150X (22,5 MB/s) en een schrijfsnelheid van meer dan 120X (18MB/s). Dit is sneller dan alle huidige, kleine flash memory card. Pretec Electronics was het 2e bedrijf ter wereld wat CompactFlash memory card (CF) op de markt bracht.

MMC (MultiMediaCard) is een van de populairste memory cards, omdat het compatible is met de meeste SD (Secure Digital) slots, die veel voorkomen in mobiele telefoons, digitale camera’s en andere draagbare apparaten. Versie 4.0 van de MMC is tot 20 keer sneller dan de huidige MMC en 4 keer sneller dan de huidige SD kaarten, zonder veel meer te kosten. De MMC 4.0 flash memory card is bijna 2 keer zo snel als de snelste SD kaart die er nu op de markt is en bijna 8 keer zo snel als de snelste MMC, die overigens ook van Pretec is.

Daarnaast heeft de MMC 4.0 flash memory card weinig energiebehoefte. Het ondersteund dual-voltage van 3V/1,8V. Op 1,8V is de MMC 4.0 de meest energiezuinige kaart. Pretec zal ook speciale Reduced-Size MMC 4.0 gaan verkopen. Deze kaarten zullen maar 18X24X1.4mm zijn. Daarmee is de Reduced-Size MMC 4.0 ook nog eens een van de kleinste flash kaarten ter wereld.