min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Japanse Nikon, een groot bedrijf in de cameramarkt, overweegt te stoppen met de productie van haar analoge camera’s. Dit omdat er bijna geen vraag meer naar is, terwijl naar digitale camera’s steeds meer vraag is. De D70 wordt zelfs zo goed verkocht dat Nikon de productie moet versnellen.

Makoto Kimura van Nikon zegt dat de maandelijkse productie van de D70 wordt verhoogd tot 90.000 camera’s. Dit waren er nog 70.000 per maand toen de camera in maart op de markt werd gebracht.

Toen Canon de 300D uitbracht ontstond er plotseling een nieuwe markt. De semi-professionele digitale spiegelreflexcamera’s werden opeens superpopulair. Consumenten die meer willen dan simpelweg een foto schieten bieden de Single Lense Reflex (SLR) toestellen zeer geavanceerde opties.

De D70 van de Nikon is de rechtstreekse concurrent van de 300D. Ook Olympus en Pentax zijn SLR toestellen aan het ontwikkelen. Ondanks deze concurrentie denkt Makoto Kimura dat de productie zelfs dan nog misschien moet worden opgevoerd. "Ik wil alle nieuwe producten graag eens bekijken, voordat we definitief beslissen over onze productieplannen voor deze herfst en het komende jaar. Maar ik verwacht niet dat we de productie naar beneden zullen bijstellen", aldus Kimura.

Vooral door de prijsdalingen van de SLR’s zijn deze zo populair geworden. Deze prijsdalingen zijn voor Nikon echter niet gunstig. Het bedrijf heeft door de slechte analoge verkopen een omzetdaling van 25 procent. Daarom zijn de digitale camera’s voor Nikon veel belangrijker in de toekomst dan de analoge camera’s.