1 min

Tags in dit artikel

, ,

LaCie, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige randapparatuur op het gebied van storage, scanners en monitoren, waarschuwt gebruikers van FireWire 800 in combinatie met een externe harde schijf, voor lagere datatransmissiesnelheden na installatie van Service Pack XP2 (SP2) voor Windows XP-systemen. Volgens berichten op internet kan de snelheid van allerlei FireWire 800-producten wel teruglopen tot die van FireWire 100. LaCie adviseert gebruikers van LaCie FireWire 800-producten daarom een speciale firmware-update te downloaden en te installeren.

Microsoft bracht de update vorige week uit om gebruikers van Windows XP Home, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition en Windows XP Tablet PC betere bescherming te bieden tegen virussen, wormen en hackers. Daarnaast bevat SP2 een update voor FireWire-drivers om de compatibiliteit, stabiliteit en data-integriteit te verbeteren. De snelheid van harde schijven met een FireWire 800-interface kan echter negatief beïnvloed worden door het draaien van SP2.

Klanten van LaCie met een LaCie FireWire 800-product die SP2 willen installeren, wordt geadviseerd om de meest recente versie van LaCie Update Tool for Windows (11 augustus 2004) te installeren. Deze firmware-update is alleen bedoeld voor harde schijven of kaarten van LaCie in combinatie met Windows XP SP2. Drives van LaCie die gebruikt worden met de besturingssystemen Windows 98/Me/2000 of MacIntosh OS 9 en OS X blijven gewoon werken na het draaien van de firmware-update.

De firmware-update voor LaCie-producten is te downloaden via: www.lacie.com/drivers