2min

Tags in dit artikel

,

LaCie introduceert de eerste luidsprekers die de kracht van FireWire maximaal benutten. De LaCie FireWire Luidsprekers worden aangedreven door de FireWire-bus, waardoor het niet nodig is een AC-adapter of batterijen te gebruiken.

"De luidsprekers van LaCie verleggen de functionaliteit van FireWire naar een nieuw domein", aldus LaCie. "Deze luidsprekers combineren een krachtige geluidsweergave met een uniek ontwerp. Ze zijn bij uitstek geschikt voor muziekpuristen die op zoek zijn naar kleine speakers met een indrukwekkend geluid."

De LaCie FireWire Luidsprekers benutten de mogelijkheden van FireWire 400 als audio-aansluiting. Conventionele luidsprekers die op de koptelefoonuitgang zijn aangesloten, hebben last van storingen van het computercircuit. USB-luidsprekers op hun beurt moeten de bus delen met toetsenbord, de muis en andere randapparatuur. De meeste fabrikanten lossen dit op door het volume van de hoge tonen of bas te verhogen, waardoor een beter geluid wordt gesimuleerd. De LaCie FireWire Luidsprekers zijn echter zo ontworpen dat ze een perfecte geluidskwaliteit bieden via de 8 Watt audio-uitgang. Gebruikers kunnen de geluidsinstellingen afstemmen op hun persoonlijke voorkeur, ongeacht of ze gebruikmaken van iTunes, Winamp of andere audio/videotoepassingen.

De internationale ontwerper Neil Poulton ontwierp de luidsprekers in zwart en wit. Een compact ontwerp en kabels die in het voetstuk verdwijnen, zorgen ervoor dat de LaCie FireWire Luidsprekers eenvoudig zijn mee te nemen. De luidsprekers worden aangesloten op een (minimum 5 Watt) 6-pin poort van FireWire 400. Ze zijn ook aan te sluiten op een MP3-speler via de meegeleverde Audio Device Input-kabel en optionele krachtbron van LaCie.

De speakers worden geleverd voor 99,00 euro inclusief B.T.W. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.