Geluid over 8 speakers op het meest geavanceerde niveau voor een optimale beleving van DVD-films of de ultieme spelsensatie liggen met de Trust 714DX 7.1 Sound Expert (www.trust.com/14101) binnen handbereik. Deze nieuwe interne PCI-geluidskaart beschikt over 7.1 audiokanalen voor een ongekend realistisch surround geluid over maarliefst 8 speakers, waarbij ook standaard 5.1 surround geluid en 2-kanaals (stereo)geluid over alle 8 kanalen kan worden verdeeld. Via de meegeleverde geavanceerde software kan de gebruiker snel en gemakkelijk het surround geluid instellen, het geluid aanpassen aan verschillende omgevingen en de klankkleur met behulp van de equalizer naar eigen wens instellen.

Voor een ongekende ruimtelijke geluidsbeleving van films ondersteunt de 714DX 7.1 Sound Expert alle gangbare DVD Surround standaarden zoals Dolby Digital EX, Dolby Digital 5.1, DTS ES en DTS 5.1. De spelstandaarden EAX 1.0 en 2.0, Aureal 3D en Direct Sound3D zorgen voor optimale geluidseffecten in games. Daarnaast biedt de surround simulator processor Xear 3D de gebruiker 27 voorinstellingen voor speciale omgevingseffecten. Met de 12 voorinstellingen van de aanwezige 10-bandsequalizer kan tevens voor ieder muziektype of spel het perfecte geluid naar eigen smaak ingesteld worden.

De 714DX 7.1 Sound Expert is ideaal in combinatie met het Trust 8110 7.1 Home Theatre System (www.trust.com/14192). Samen met deze 7.1 geluidsset en de afspeelsoftware WinDVD 5 vormt de 7.1 geluidskaart de perfecte basis voor een eigen DVD-thuisbioscoop. Deze geluidskaart biedt aansluitingen voor acht luidsprekers, een microfooningang en een lijningang met verschillende microfoon- en karaoke-effecten. Hier bevinden zich tevens de coaxiale S/ PDIF stereo-uitgang voor het afspelen van geluid tot 24 bits/ 96 kHz kwaliteit en de S/ PDIF stereo-ingang voor digitale geluidsopnamen. De Trust 714DX 7.1 Sound expert wordt geleverd met een meertalige gebruikshandleiding en een CD-ROM met stuurprogramma’s en software. Vanaf half oktober is deze interne geluidskaart verkrijgbaar.