1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, vind dat de huidige opkomende markten goedkopere hardware nodig heeft. Ook zei hij dat piraterij Microsoft’s nummer 1 kopzorg is. Microsoft maakt zich dus niet over Linux, of veiligheidslekken het meeste zorgen maar over piraterij.

"Het grootste probleem van nu is dat mensen die eigenlijk zouden moeten betalen voor software dat niet doen.", aldus Ballmer. Een manier om piraterij tegen te gaan is door consumenten in opkomende landen (denk aan zichzelf sterk ontwikkelende landen als China), een goedkope pc te bieden. "Er moet een $100 computer op de markt komen in sommige van die landen. We moeten pc’s ontwerpen die een laag gewicht hebben en goedkoper zijn".

Mensen in armere landen hebben maar één budget-vriendelijke optie voor wat betreft computers: "Ze hebben een uiterste optie: het Internet café. Dat heeft een erg belangrijke plaatse in de markt, zo heeft Microsoft bijvoorbeeld vijf keer zoveel Hotmail gebruikers in India en China dan dat er daar PC’s aanwezig zijn." zo zei Ballmer.

Piraterij van Microsoft’s Windows en Office software is in opkomende landen een groot probleem, vooral onder bedrijven die wel degelijk de software kunnen betalen maar dat simpelweg niet doen. Daar hoopt Microsoft nu wat aan te kunnen gaan doen.