1 min

Vandaag maakt Microsoft bekend dat 16 winkelketens in China computers verkopen met illegale kopieën van Windows. Deze beschuldiging werd door vice-directeur Nick Psyhogeos uitgesproken tijdens een persconferentie in China. Daar voegde hij aan toe dat als de gesprekken met de winkelsketens over dit probleem vastlopen, Microsoft juridische stappen gaat zetten.

Aan het begin van 2011 heeft Steve Ballmer, CEO van Microsoft, ook al eens rond de tafel gezeten met Barack Obama en de Chinese president Hu Jintao om tot een oplossing te komen voor de massale piraterij die plaatsvindt in China. Aanleiding toen was dat slechts voor één op de tien versies van Windows een licentie werd afgenomen.

Tijdens de persconferentie sprak Psyhogeos ook zijn zorgen uit over de PC’s die vanuit China verscheept worden. Microsoft heeft er recent een aantal van opgekocht, waarop illegale versies van Windows aanwezig waren. Echter was dit niet het grootste probleem, want naast het illegale besturingssysteem bleek er ook malware op de systemen aanwezig te zijn. Dat werd al eerder door Microsoft gemeld, dus helemaal nieuw is dit niet.

Psyhogeos gaf daarbij wel aan dat Windows 8 moeilijker te hacken is dan vorige Windows-besturingssystemen. Daar voegde hij wel aan toe: "…we weten dat softwarepiraten slim zijn en dat ze altijd reageren op elke technische verbetering die we introduceren."