2min Devices

Raid 5 voor Epox middels downloads

Raid 5 voor Epox middels downloadsEpox blijkt een hoge pet op te hebben van Raid 5 en heeft twee downloads ter beschikking gesteld die de feature mogelijk maakt voor twee van haar moederborden.

Door de mogelijkheid om Raid 0 en Raid 1 tergelijkertijd te draaien, waardoor een ombinatie van “mirroring” en “stripping” met slechts drie drives mogelijk wordt, is een van de belangrijkste functies van Raid 5. Even ter vergelijking: met Raid 0+1 zijn hiervoor vier drives een vereiste.

Er wordt door Harddisk fabrikanten geadviseerd, indien mogelijk, drie even grote drives te gebruiken. Epox gaat er van uit dat dit zelfs voor kleinere bedrijven een optie is, nu harddisks relatief goedkoop zijn (200 GB drives kosten iets meer dan € 100,-). Bovendien is het beter Raid te gebruiken dan te werken met een immer aanwezige kans op dataverlies, zo stelt Epox.

Raid 5 wordt door Epox mogelijk gemaakt voor haar 8KDA3+ Athlon 64 en 4PDA5+ Pentium 4 / Prescott moederborden. De te downloaden zip files bevatten floppy images voor OS installatie, BIOS Binaries die Raid 5 capabel zijn, een Windows XP GUI installer en uiteraard read me files.

Download links:
Athlon
Pentium 4

Bron:Hardware.info