1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft een reeks van nieuwe features klaar staan voor de lancering van de P55-chipset die bedoeld is voor de Lynnfield quad-core-processoren. Bovendien zal deze chipset en het X57-platform nog meer features ondersteunen wanneer deze uitkomt in het eerste kwartaal van 2010.

De P55-chipset staat op de planning voor het derde kwartaal dit jaar. Deze chipset zal storage matrix 8.5 met Raid 0, 1 , 5 en 10 ondersteunen en verder krijgt de chipset een een extraatje in de vorm van Intels rapid recover technologie. Deze technologie is een verbetering van RAID 1. De overige features voor de P55 zullen later officieel bekend gemaakt worden.

Wat nieuw zal zijn op de P57-, H57- en Q57-chipset en later op de P55-chispet is de verbeterde gebruikersomgeving met MUI-ondersteuning. Tevens zullen de chipsets gebruik kunnen maken van een caching-technologie met geïntegreerde SSD-functionaliteit.

De chipsets kunnen ook overweg met meerdere SATA-schijven op één SATA-poort dankzij ondersteuning van de FIS port multiplier. Eventuele slechte blokken op een NAND flashdrive zullen worden gecorrigeerd (mits mogelijk) door middel van Bad Block management.