Microsoft is op het moment druk bezig met de ontwikkeling van de het nieuwe Office pakket voor Small Business (OSB) onder de codenaam "Magellan".

Het bestaande Office 2003: Small Business pakket dat vorig jaar het levenslicht zag bevat onder andere Excel, Word, Outlook, Powerpoint en Publisher 2003.
Voor veel bedrijven in het midden- en kleinsegment was dit afdoende om de boekhouding en relatiebeheer mee te regelen.
Maar het pakket bleek niet zo geschikt voor bedrijven die hun boekhouding net iets meer wilden professionaliseren.

Dit gat werd opgevuld door het bedrijf Intuit dat met hun softwarepakket QuickBooks een degelijk boekhoudpakket levert voor het midden- en kleinbedrijf en daardoor ook in Amerika marktleider is op dit gebied.
Een recente update van hun software was er dan ook hoofdzakelijk op gericht om Excel voorgoed te doen verdwijnen als boekhoudprogramma.

Microsoft wil nu met hun nieuwe OSB weer terrein winnen op hun naaste concurrent.
Zo zal aan het pakket het programma Small Business Accounting toegevoegd worden. Een uitgebreid boekhoudpakket met dezelfde ‘looks’ als de andere Office-programma’s zal hebben en daardoor makkelijk onder de knie te krijgen is.
Daarnaast wordt de functionaliteit van Outlook uitgebreid met de Business Contact Manager, waarmee gedetailleerde informatie van klanten kan worden bijgehouden.

Samen met het reeds gelanceerde Microsoft Windows Small Business Server 2003 denkt Microsoft een sterke troef in handen te hebben om hun marktpositie in het midden- en kleinbedrijf te versterken.

Microsoft verwacht het nieuwe pakket eind volgend jaar op de markt te kunnen brengen. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven als beta-tester voor het nieuwe pakket.
De beta-testers zullen geselecteerd worden op basis van de resultaten van een korte vragenlijst die bij het inschrijven moet worden ingevuld.

Inschrijven voor de beta test.

Meer informatie over het nieuwe pakket: