Vorige week kondigde Creative een verbeterde Creative Inspire luidsprekerfamilie aan. De complete Inspire speakerset lijn word onder handen genomen.

Inspire T3000
De Inspire T3000 is een 2.1 speakerset. De satellieten (6W RMS per kanaal) zijn voorzien van middenbereikdrivers en tweeters en worden ondersteund door de een subwoofer (17W RMS). Volgens Creative zijn deze luidsprekers de ideale keuze voor wie echt van muziek wil genieten. De luidsprekers kunnen aan de muur worden gehangen of op staanders worden geplaatst. De set wordt bediend via een bedrade afstandsbediening met een lijningang en een uitgang voor een hoofdtelefoon en regelaars voor volume en bassen. Stereoverbinding met televisies en gameconsoles word ondersteunt doormiddel van een videogame-adapter. De set heeft een frequentiebereik van 40Hz tot 20kHz

Inspire T5900
De Inspire T5900 speakerset is de nieuwe 5.1-oplossing voor muziek, films en games op de PC. De voorste satellietluidsprekers (8W RMS per kanaal) zijn voorzien van dual driver-technologie, waarbij een tweeter gecombineerd wordt met een middenbereikdriver voor een goede omgang tussen midden- en hoge frequenties en natuurlijk een verbeterde geluidsweergave. De centrale luidspreker (20W RMS) vooraan heeft een horizontaal ontwerp voor een flexibele plaatsing. De versterkte houten subwoofer heeft een vermogen van 22 Watt (RMS). Ook deze set heeft meerdere aansluitmogelijkheden, zowel voor PC als voor andere geluidsbronnen. De CMSS-functie van Creative ondersteunt 5.1-uitvoer van 4-kanaals geluidskaarten.

Inspire T7900
Zoals de naam al aangeeft, is de Creative Inspire T7900-luidsprekerset een 7.1 speakerset. Deze set ondersteunt de meest recente en geavanceerde standaarden voor surroundaudio in combinatie met Sound Blaster 7.1-geluidskaarten. Ook bij deze set zijn de voorste satellietluidsprekers (8W RMS per kanaal) voorzien van dual-drivertechnologie. De centrale luidspreker (20W RMS) vooraan heeft extra versterking voor een verbeterde weergave van dialogen en effecten. Ook de aansluitmogelijkheden via de subwoofer en de bedrade afstandsbediening maken het mogelijk om tal van geluidsbronnen aan te sluiten.Verder ondersteunt de CMSS-upmixtechnologie van Creative 7.1-uitvoer bij het gebruik met 5.1- of 6.1-geluidskaarten. De subwoofer heeft een RMS-vermogen van 24W en zijn frequentiebereik bedraagt 40Hz tot 20kHz.

"Het Inspire assortiment staat voor een grote uitdaging, maar voldoet aan alle verwachtingen", zo zegt Eoin Leyden, Europees Business Manager voor Audio and Speakers bij Creative. "De concurrentie in het middensegment is enorm en met onze verbeterde Inspire luidsprekers verruimen wij ons aanbod voor de gebruikers, met nog betere prestaties en een nog grotere meerwaarde in het hele spectrum, vanaf de 2.1- tot de 7.1-oplossingen."

De nieuwe Creative Inspire reeks is vanaf nu verkrijgbaar. De adviesprijs van de Inspire T3000 bedraagt € 49,99, de adviesprijs van de Inspire T5900 bedraagt € 99,99, de adviesprijs van de Inspire T7900 bedraagt € 129,99 en die van de Inspire P5800 bedraagt € 79,99.