2min

Tags in dit artikel

,

Al vlak na dat Firefox 1.0 is verschenen zijn de mensen achter deze webbrowser al bezig met het plannen van de volgende versies. In 2005 zal de 2.0 versie van de browser verschijnen, maar voor dat die er is zullen er nog 2 hoofdversies van Firefox gereleased worden. Met name versie 1.5, die al een groot deel van de nieuwe functies zal bevatten die ook in Firefox 2.0 zouden komen.

De bedoeling is dat in maart 2005 Firefox versie 1.1 uitkomt. Deze versie is bedoelt voor een betere compatibiliteit met andere desktops zoals bijvoorbeeld Gnome en Apple’s Aqua. Daarna komt pas een echte grote stap voor Firefox en dat is met Firefox 1.5. Deze versie zal een aantal nieuwe functies met zich mee dragen. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer deze versie uit komt, maar in ieder geval in de loop van 2005.

De nieuwe functies waar de mensen achter Firefox aan werken zijn onder andere het gebruik van de bookmarks en de history, waardoor deze twee functies makkelijker te hanteren zijn. Daarnaast zal het mogelijk zijn om een aantal configuratie-instellingen per website vast te leggen. Ook zal er aan betere integratie van de Extensions worden gewerkt, verbetering van de updatefunctie van Firefox en een verbetering aan de zoekfuntie die in Firefox zit.

Er zullen waarschijnlijk nog een aantal vernieuwingen zijn, maar welke dat zullen zijn is nog niet vast gestelt. Het is wel zeker dat voortaan de nieuwe versies gelijktijdig in meerdere talen zullen verschijnen. Dat is een grote verbetering aangezien de Nederlandse versie van Firefox 1.0 er nog steeds niet is.