2min

Tags in dit artikel

, , ,

Winamp is nog steeds een van de populairste mediaspelers. Onlangs brachten zij nog versie 5.08 uit. Wanneer men via de about naar de credits van Winamp kijkt zal men de volgende tekst te zien krijgen: "Winamp 5: The Final Nullsoft Edition", gevolgd door de tekst "Dedicated to all our users." Dit was echter ook al bij eerder uitgebrachte versie’s te lezen.

Nullsoft, het bedrijf van de makers van Winamp is al enkele jaren in het bezit van American Online. Justin Frankel, de geestelijke vader van Winamp heeft sinds Juni 2003 ruzie met AOL. Nullsoft bracht toen een programma uit met de naam "Waste". Dit programma was bedoeld om gebruikers de mogelijkheid te geven om bestanden te ruilen. Hier was AOL niet zo blij mee en zorgde ervoor dat het programma snel offline gehaald werd zodat men het niet meer kon downloaden.

Dit schoot Justin Frankel in het verkeerde keelgat en liet hij vervolgens weten definitief bij Nullsoft te vertrekken. Dat was echter snel over want tot het begin van 2004 werkte hij gewoon door bij Nullsoft. In versie 5.02 was toen de afscheidsgroet van Frankel te lezen. In de laatste versie 5.08 is het David Biderman, eveneens een vooraanstaand werknemer van Nullsoft, die aangeeft bij Nullsoft te vertrekken. Er staan in de Credits van versie 5.08 weliswaar nog vier namen vermeld maar naar verluid is daarvan nog maar een werknemer, Stephen Loomis, echt betrokken bij de ontwikkeling van WinAmp.

Tot op heden is het dus erg onduidelijk of er nog een nieuwe versie van Winamp uitgebracht zal worden. Voor de gebruiker is er een klein lichtpuntje aan de horizon want aan het einde van de credits van versie 5.08 valt te lezen: "To be Continued?".