2min Devices

5GB Photo Hard Drive van Seagate

5GB Photo Hard Drive van SeagateBegin februari komt Seagate met 1-inch Photo Hard Drives. Deze Hard Drives zijn een alternatief voor de Compact Flash kaarten die in digitale camera’s gebruikt worden. De drive zal beschikbaar worden in 2.5 en 5 GB. Ook is Seagate bezig met een 400GB drive voor Digtal Video Recorders (DVR).

5GB Photo Hard Drive van Seagate

Seagate loopt met de Compact Hard Drive een stuk voor op de concurenten, door de grote opslagruimte en door de hoge snelheid van de drives. Daarom biedt Seagate de drives aan tegen een hogere prijs dan de concurrentie, al heeft Seagate de prijzen nog niet bekent gemaakt. Wel kondigde het bedrijf in juni 2004 al aan dat de kaarten voor minder dan 150 dollar zouden worden verkocht. Volgens seagate kunnen er zo’n 500 zes-megapixel foto’s of meer dan 4000 drie-megapixel foto’s opgeslagen worden. Waarschijnlijk is de 5GB schijf die op 3600 tpm werkt, ook meteen de grootste opslagcapaciteit van de 1-inch drives.

De 400GB schijf die Seagate voor apparaten als DVRs aankondigde is de DB45. Deze kan 44 uur opnemen in HDTV kwaliteit en 400 uur in standaard TV kwaliteit. Tegelijkertijd kan de drive tot 10 standaard TV streams opnemen.

Bron:Hardware.info