2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel zal dit jaar al de technologie implementeren in haar chips, die het mogelijk maakt om één systeem te verdelen twee aparte systemen. De implementatie stond in eerste instantie gepland voor 2006, maar Intel vervroegt de release, omdat de nieuwe planning beter samengaat met de planning voor de nieuwe chips.

Het Vanderpool systeem verdeelt de beschikbare resources van de processor in tweëen, zodat het systeem functioneert als twee zelfstandige computers.
Van deze zogenaamde Virtualization techniek wordt al veel gebruik maakt bij servers en Intel had al plannen om de techniek dit jaar ook toe te passen op de Itanium chip.

Intel gaat met Vanderpool de virtualization techniek dus ook beschikbaar maken voor desktop computers.
Virtualization software is uitermate geschikt voor dual-core processors. Deze processors zijn ervoor ontworpen om twee verschillende taken tegelijkertijd uit te voeren. Virtualization software helpt de processor bij het toekennen van de benodigde resources en creëert daardoor een betere balans.

De dual-core processors van Intel staan voor dit jaar gepland, wat meteen verklaard waarom Intel de Vanderpool techniek graag dit jaar al gereed wil hebben.

Vanderpool maakt deel uit van een serie aanpassingen die Intel doorvoert om de flexibiliteit van processors te verbeteren zonder daarvoor performance voor te moeten inleveren. De aanpassing uit deze serie, Hyperthreading, maakte het mogelijk om een processor meerdere taken tegelijkertijd te laten uitvoeren.
In de toekomst wil Intel ook nog een nieuwe aanpassing genaamd Active Management Technology implementeren. Met deze technologie kan een systeembeheerder een systeem op afstand uitschakelen als deze geïnfecteerd is met virussen.