1 min

Tags in dit artikel

, ,

ATi, de bekende fabrikant van 3D kaarten, heeft een nieuwe grafische chip geïntroduceerd. Ditmaal gaat het echter niet om een grafisch monster, maar om een chip voor de server- en lowbudget-markt. De nieuwe GPU heeft als naam ES1000 meegekregen, en richt zich vooral op de servermarkt, waarin betrouwbaarheid en stabiliteit prioriteit hebben.

"Voorheen werden servers vaak voorzien van oudere (voor desktop’s gemaakte), of zelfs notebook grafische kaarten. Met de input van grote OEM en platform ontwikkelaars hebben we de ES1000 van de grond af ontwikkeld om aan de unieke eisen van de servermarkt te voldoen.", aldus een verklaring van ATi.

De ES1000 is gemaakt om op PCI of geïntegreerd in een moederbord te draaien. Ook is er nauw samengewerkt met Intel om te garanderen dat de kaart zou voldoen aan de eisen van de volgende generatie Intel gebaseerde servers.

De kaart wordt momenteel door een aantal grote bedrijven bekeken, en zal waarschijnlijk over niet al te lange tijd opduiken in nieuwe servers.