2min

Tags in dit artikel

, , ,

The Inquirer meldt dat, na jaren van dominantie van 256MB grafische kaarten, een aantal ATI-partners zicht richten op 512MB versies.

Volgens de site bevinden de fabrikanten zich in een pre-oorlogssituatie waarin de bedrijven zich voorbereiden op de lancering van hun nieuwe kaarten. Volgens de site leggen de ATI-partners momenteel de laatste hand aan kaarten die meer geheugen bieden.


ATI showde voorafgaand aan het Texas Gaming Festival in februari al een 512MB grafische kaart.

ATI zal niet alleen met X850 kaarten met 512MB komen, maar ook met 512MB versies van de X800 kaarten. ATI kondigde op Quakecon al een 512MB versie van de X850 serie aan, maar geen van ATI’s partners heeft sinds die tijd een kaart gemaakt met een dergelijke hoeveelheid geheugen, omdat een toename van dit geheugen ook een flinke toename van de prijs betekend.
Verwacht wordt dat 512MB versies al gauw 100 á 200 dollar meer gaan kosten dan de 256MB versies.

Het is overigens vrij logisch dat ook de goedkopere kaarten uitgerust zullen worden met 512MB geheugen, zodat eigenaren van dergelijke kaarten bijvoorbeeld Doom 3 kunnen spelen met de hoogste texture kwaliteit. Er is echter nog geen sprake van een 512MB kaart in de X700 serie.
Naar verwachting zullen de eerste 512MB kaarten van de X800 serie aan het einde van de maand gepresenteerd zullen worden en dat er een groot aantal kaarten geshowd zullen worden op de Computex eind mei.