2min

Tags in dit artikel

Aopen heeft op de Computex in Taipei ’s werelds eerste ‘Ionische Muis’ gepresenteerd. Volgens de fabrikant zorgt de muis ervoor dat de gezondheid en de productiviteit van de gebruiker er door verbeterd wordt.

Het apparaatje genereert in 30 seconden 100.000 tot 150.000 negatieve ionen per kubieke centimeter uit binnen een straal van één meter. In een eerder persbericht liet Aopen weten dat de muis de groei van microben en virussen remt en ook het bloed van de gebruiker zuivert. Daarnaast krijgen de lichaamscellen nieuwe kracht en word het immuunsysteem versterkt. Ook vermindert de muis klachten van het ademhalingssysteem en zorgt het voor verlichting van stres en onrustigheid. Dat alles zou voor een verbeterde productiviteit moeten zorgen.

Alhoewel de muis bij de aankondiging vorig jaar op weinig aandacht kon rekenen wil Aopen daar verandering in gaan brengen. Het heeft daarvoor een reclame gemaakt waarin twee muizen te zien zijn die elk in een glazen doos liggen. Eén van die muizen is uiteraard de ionische muis van Aopen en de andere een muis van de concurrent. Vervolgens blaast iemand sigarettenrook in beide dozen en tien minuten later heeft de ionische muis de lucht gezuiverd en is de andere muis nog in nevelen gehuld.

The Inquirer had reeds de kans om de muis uit te testen en kon na een paar dagen nog geen opmerkelijke verbeteringen in de gezondheid van de testpersoon zien.