Microsoft heeft weer maandelijkse patches uitgebracht voor haar Windows besturingssysteem die een aantal ernstige bugs verhelpen. Eén van deze bugs maakte het voor kwaadwillenden mogelijk om vrij eenvoudig in te breken op een computer.

Microsoft had vorige week al laten weten dat het zes patches uit zou brengen, maar wilde toen niet zeggen waar de patches voor bedoeld waren. Wel zei het bedrijf dat de patches als ‘kritiek’ geclassificeerd waren. Het probleem blijkt nu te zitten in de wijze waarop Internet Explorer omgaat met JPEG afbeeldingen. Aanvallers konden complete controle krijgen over een pc middels een aangepaste JPEG afbeelding.

Andere bugs die zijn gefixt door Microsoft, zijn onder andere problemen met plug-and-play, een bug in de printfunctie van Windows en nog een aantal bugs in Internet Explorer. Zoals bij de meeste patchrondes van Microsoft verzoekt het bedrijf alle Windows gebruikers om de patch te installeren. Gebruikers van de automatische update functie in Windows, hoeven verder geen actie te ondernemen, alle overige gebruikers kunnen terecht op de website van Microsoft.

Naast de updates voor Windows heeft Micorosft verder een update uitgebracht voor haar Malicious Software Removal Tool. De update daarvoor is hier te vinden.