The Inquirer is op een feestje van telecombedrijf O2 op een nieuwe smartphone van Samsun gestuit. De smartphone die op Windows draait heet de i300 of de 300i.

Opvallend aan het apparaat is dat het een harde schijf zou bevatten met een capaciteit van 3GB. Dat zou overeenkomen met het feit dat er volgens de specificaties een kleine 1.000 nummers op het mobieltje gezet zouden kunnen worden.
Verder is het mobieltje geschikt om muziek te downloaden van online muziekwinkels. Gezien het feit dat het een smartphone is op basis van Windows, is het te verwachten dat het apparaat met het .wma formaat zal werken.

Meest opmerkelijk aan dit alles is echter dat het Samsung model voor slechts 79,99 Britse Ponden verkrijgbaar is bij een O2 abonnement. Die prijs is gelijk aan die van de Sony Ericsson W800i, die momenteel op de markt is. De opslagcapaciteit van de W800i is echter maar een zesde van die van Samsungs nieuwe model.

O2 introduceerde het apparaat op het feestje als de i300, maar die modelnaam is ook al in gebruik door een handset die al vier jaar geleden in Amerika verscheen. Een korte zoektocht van The Inquirer op het internet naar de modelnaam 300i leverde echter een plaatje op dat overeenkomt met het model dat op het O2 feestje te zien was.