Samsung heeft een smartphone ontwikkeld die de strijd aan kan gaan met de populaire BlackBerry van RIM. Het bedrijf heeft laten weten dat de smartphone op korte termijn ook naar Europa komt.

Samsung liet de SGH-i320 smartphone vorige maand al zien op de CommunicAsia beurs, maar wilde destijds weinig loslaten over de mogelijkheid om de telefoon ook buiten Azië uit brengen. Nu is dus bekend dat de smartphone wel naar Europa komt, eind deze maand ligt het apparaat in de winkels.

Alhoewel de i320 een QWERTY toetsenbord heeft zijn de afmetingen binnen de perken gehouden, de telefoon meet 111 x 59 x 11,5mm en weegt 95 gram.
Het besturingssysteem voor de i320 wordt geleverd door Microsoft en is Windows Mobile 5.0 voor smartphones, waardoor gebruikers van de telefoon gebruik kunnen maken van onder andere push e-mail. Dit alles wordt weergegeven op een 2,2 inch LCD scherm, met een maximale resolutie van 240×320 pixels.

Connectiviteit is er in de vorm van Bluetooth, USB en GPRS, maar helaas geen Wi-Fi. Wel aanwezig zijn een 1,3-megapixel camera en dubbele speakers.
Standaard heeft de i320 120MB aan opslagruimte, maar dit is uit te breiden middels de bekende microSD kaartjes.