Hitachi brengt binnenkort een doe-het-zelf kit op de markt, waarmee notebookgebruikers eenvoudig hun harde schijf kunnen vervangen.

De zogeheten Travelstar kit bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een interne harde schijf die te verkrijgen is in een 5400 RPM uitvoering met een capaciteit van 40, 60, 80 of 100GB. Het tweede deel bestaat uit een externe behuizing van 2,5 inch waarin de oude harde schijf geplaatst kan worden. De behuizing kan aangesloten worden op een USB 2.0 poort en is ook compatible met USB 1.1.

Het derde deel is een softwarepakket met daarin de Apricorn EZ Gig II Hard Drive Cloning en Upgrade software. Daarmee kan de gebruiker een image van de oude schijf maken en deze op de nieuwe schijf plaatsen. Het geheel wordt gecomplementeerd met een uitgebreide handleiding.

De upgrade kits zullen naar verwachting later deze maand in de schappen liggen met een adviesprijs van 139 tot 219 dollar afhankelijk van de grootte van de bijgevoegde harde schijf. De stand alone versie gaat tussen de 109 en 189 dollar kosten.