Logitech heeft gisteren een nieuwe muis gepresenteerd die behalve informatie naar een computer versturen, ook informatie vanaf de pc kan ontvangen. Dit levert een aantal features op die nog niet eerder in een pc muis te zien waren.

De nieuwe Logitech MX610 muis is voorzien van een laser en heeft een 2,4GHz draadloze verbinding. De USB stick maakt na de installatie direct contact met de muis, die daarna nooit meer gereset hoeft te worden. Doordat er communicatie plaatsvindt van en naar de pc kan de muis zelf onderbrekingen in het draadloze signaal ontdekken. De muis schakelt dan automatisch over naar een beter kanaal.

Dat is echter niet het enige voordeel van het tweerichtingsverkeer tussen muis en pc. De meegeleverde software die op de computer geïnstalleerd moet worden kan inkomende e-mail en instant messaging berichten detecteren. Als er een nieuw e-mail bericht binnenkomt gaat er een blauw ledje op één van de muisknoppen branden. Als de gebruiker op deze knop klikt wordt automatisch de e-mail client geopend. Hetzelfde kan met IM berichten die middels een oranje ledje worden weergegeven.

Als de gebruiker even achter zijn computer weg moet, maar wel op de hoogte wil blijven van alle inkomende berichten, dan kan hij de muis gewoon meenemen, aangezien het apparaat het blijft doen tot op een afstand van ruim negen meter. De software kan overigens ook zo worden ingesteld dat de muis alleen reageert op berichten van bepaalde contactpersonen.

Een ander handig snufje is dat de MX610 de computer kan nadoen op het gebied van stroomverbruik. Als de muis in de gaten heeft dat de computer in slaapstand gaat, dan zal de muis dat ook doen. Hetzelfde gebeurt als de computer wordt uitgezet. De muis zal zichzelf dan ook uitschakelen. Niet nieuw, maar wel handig is het ledje dat gaat branden als de batterij bijna op is.

In totaal zitten er maar liefst tien knoppen op de muis, waaronder knoppen om snel en simpel door allerhande documenten te bladeren en knoppen voor de volumeregeling. De muis zal begin oktober verkrijgbaar zijn en heeft een gaat dan ongeveer 60 dollar kosten.