2min

Tags in dit artikel

Logitech voegt een nieuwe draadloze muis toe aan zijn gamma: MX Vertical. Deze muis heeft een verticaal design voor een betere ergonomie. Logitech claimt dat de nieuwe muis de spieractiviteit met 10 procent vermindert. De opvallende muis is vanaf september beschikbaar.

Wie de hele dag achter zijn computer zit, moet rekening houden met ergonomie om rugklachten, vermoeide spieren of andere kwaaltjes te voorkomen. Alle beetjes helpen, waaronder ergonomisch gevormde toetsenborden en muizen. In die laatste categorie voegt Logitech de MX Vertical toe aan zijn gamma.

Spieractiviteit

De nieuwe draadloze muis heeft een verticaal design zodat je pols wordt ontlast. Bewegingen vereisen 10 procent minder spieractiviteit volgens Logitech. Je hand ligt in een ergonomische 57 graden vergeleken met de tafel. De houding zorgt voor verminderde druk op je voorarm en rond je pols.

 

mx vertical logitech

 

Het gebruik van premium materialen is gelijkaardig aan de huidige MX-muizen in het gamma van Logitech. De comfortvorm zou ervoor zorgen dat zowat elk formaat van hand comfortabel met de muis kan werken. Het rubberen oppervlak en de duimzone zorgen voor een degelijke grip op het apparaat.

USB-C

De sensor ondersteunt tot 4.000 DPI en kan met een klik bovenaan worden aangepast in gevoeligheid. De muis wordt opgeladen via USB-C, een primeur binnen het MX-gamma. De batterij gaat vier maanden mee voordat je hem aan de lader moet hangen. Één minuut laten geeft je drie uur gebruikstijd.

Met de meegeleverde USB-dongle kan je draadloos verbinding maken met de muis. Je kan de muis ook met bluetooth verbinden als je liever een USB-poort vrijhoudt. De Logitech MX Vertical ondersteunt tot drie verschillende apparaten waarmee je kan koppelen. Daarna kan je handig wisselen tussen de drie met een druk op de knop onderaan de muis.

De Logitech MX Vertical is vanaf september beschikbaar en kost 109,99 euro.