1 min

Tags in dit artikel

, ,

Via dit nieuwsbericht lieten wij eerder weten dat er wellicht een AGP versie van ATI’s X1800 kaart op de markt zou komen. De desbetreffende fabrikant heeft echter laten weten dat ze een dergelijke kaart niet op de markt zal brengen.

Fabrikant Diamon had eerder op haar site een X1800 vermeld die voor november 2005 op de planning stond. Op de site was te lezen dat er van de kaart zowel een PCIe als een AGP 8x versie zou uitkomen, waarbij de AGP versie ook nog eens ViVo zou hebben.

Nadat het bericht over de mogelijke AGP versie op diverse sites verscheen, was Diamond er snel bij om de geruchten te ontkrachten. Volgens Diamond was het een typefoutje en komt er zeker geen AGP versie van de X1800 kaart. Het bedrijf heeft de website inmiddels ook al aangepast.
Behalve de AGP versie van NVIDIA’s 6800GS zullen er naar verwachting geen high-end AGP kaarten meer op de markt verschijnen.
AGP kaarten hebben met ongeveer 74 procent nog wel het grootste marktaandeel, maar dat cijfer zal met de introductie van nieuwe PCIe kaarten snel gaan afnemen.

Maarliefst drie oplettende lezers wezen ons op dit nieuwsbericht. Wij willen rikadoo, _GAIA_ en Maks dan ook bedanken voor het inzenden van deze tip!