1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Mozilla Foundation heeft laten weten dat de nieuwste versie van de Firefox browser binnen nu en 12 uur gelanceerd zal worden. Het gaat om versie 1.5.

Mozilla zegt dat de final versie van 1.5 in de loop van dinsdag avond (woensdag ochtend vroeg Nederlandse tijd) te downloaden zal zijn vanaf GetFirefox.com. Ook zal er een nieuwe marketing campagne rondom de browser gelanceerd worden. Het gerucht gaat dat gebruikers zelf filmpjes zouden kunnen uploaden naar Mozilla, waarin het product aangeprezen of gedemonstreerd wordt.

Firefox 1.5 bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van versie 1.0.x. Zo weet Mozilla te melden dat de performance een stuk beter zal zijn. Ook kunnen tabbladen met drag&drop verplaatst worden in de tabbalk, zijn er duidelijkere error pagina’s gemaakt, is het Opties menu aangepast, en is er ook een Veilige modus beschikbaar.

Ook op het gebied van beveiliging zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is de pop-up blocker verbeterd en is er een automatische update functie ingebouwd. Hierdoor zijn gebruikers altijd verzekerd van de laatste bugfixes en patches.

Zodra versie 1.5 te downloaden is zal deze uiteraard teruggevonden kunnen worden in onze downloads sectie.


Versie 1.5 is inmiddels te downloaden, de download link kun je hier vinden.