3min

Tags in dit artikel

, ,

Data-recovery bedrijf Ontrack maakt elk jaar haar top tien van computerrampen bekend. Dit zijn de ergste gevallen van dataherstel die ze moesten uitvoeren mooi samengevat in een lijstje.

Op plaats nummer 10: Een student had een slechte stroomtoevoer naar zijn computer waardoor zijn onderzoeksscriptie niet te lezen was op de USB-Flashdrive waar hij het had opgeslagen. Ontrack kon het bestand echter herstellen en de student was geslaagd.

Op plaats nummer 9 : Een vrouw richtte haar bureau opnieuw in, maar liet per ongeluk een schaal die 2,5 kilo woog op haar harde schijf vallen. Op de harde schijf stond onder andere een boek waar de vrouw meer dan vijf jaar aan had gewerkt en verschillende familiefoto´s die 150 jaren oud waren en waarvan geen afdrukken bestaan.

Op plaats nummer 8 : Een man verwijderde per ongeluk alle foto´s van zijn kind die op de PC stonden. Zijn vrouw dreigde met een echtscheiding indien hij de foto´s niet kon terughalen.

Op plaats nummer 7 : Een man liet zijn memorystick rondslingeren in huis, maar de hond zag dit stukje electronica aan voor een lekker bot. Het stickje werd teruggevonden vol tandafdrukken en een gat in het staafje. Ontrack slaagde er echter in om de data die op de stick stond terug te halen.

Op plaats nummer 6 : Een man probeerde zelf zijn data redden en ging aan de slag met zijn schroevendraaier. Toen hij merkte dat dit niet ging lukken verpakte hij de losse onderdelen en zond deze op naar Ontrack.

Op plaats nummer 5 : De computer van een klokkenmaker crashte net voor een belangrijke vakbeurs. Al zijn digitale ontwerpen waren verdwenen, maar Ontrack kon zijn data nog voor de beurs redden.

Op plaats nummer 4 : Bij een RAID-recovery van verschillende harde schijven ontdekten de werknemers van Ontrack dat er een schijf ontbrak. De klant vond de schijf echter in een afvalcontainer en in de schijf was een gat geboord in overeenstemmng met de bedrijfsregels.

Op plaats nummer 3 : Een manager van een professioneel honkbalteam uit Minesota verloor al zijn scoutinginformate door een crash van zijn laptop. Ontrack kon de gegevens gelukkig herstellen.

Op plaats nummer 2 : Een schrijfster bewerkte de ongelukkige computer met een hamer. Daarna deed ze beroep op Ontrack om de data te herstellen. De afdrukken waren nog steeds duidelijk te zien.

Op plaats nummer 1 : Een klant van Ontrack wou nog belangrijke informatie laten herstellen van een toentertijd één jaar oude laptop uit het magazijn. Toen de werknemers van Ontrack de laptop echter openden vonden ze tal van dode kakkerlakken in het toestel.