2min

Tags in dit artikel

, ,

Ontrack Data Recovery heeft net zoals vorig jaar weer een top tien samengesteld met de meest opmerkelijke dingen die misgingen met computers. Zo moet je oppassen dat je camera wel echt waterbestendig is en oppassen dat ze op het vliegveld niet over je laptop heenrijden met die leuke karretjes daar.

Sommige dingen zijn zoals je uit de intro kon opmaken heel erg hilarisch. Het is erg komische en tegelijk toch zorgwekkend om te zien hoeveel er wel niet mis kan gaan met je dure computerspullen.

10. Laptop valt uit helicopter

Werknemers van een telecommunicatiebedrijf lieten een laptop uit een helicopter vallen terwijl ze aan het werk waren.

9. Kleine wasjes, grote wasjes

Een vliegtuigpassagier stopte zijn laptop en toiletspullen in dezelfde tas. Het gevolg: laptop onder de shampoo! De harde schijf deed het niet meer en moest worden ‘schoongemaakt’.

8. Boek geschreven, harddisk stuk
De Britse komediant Dom Joly liet zijn notebook vallen waardoor z’n harde schijf beschadigde. Dat kwam niet zo goed uit, want Joly bewaarde er vijfduizend foto’s op, zesduizend mp3’s, een half boek waaraan hij schreef en al zijn oude columns.

7. Brand- en waterschade

Dertig computers van een Britse universiteit werden getroffen door brand- en blusschade.

6. Bananentruc

Een klant legde een erg rijpe banaan bovenop zijn externe harddisk waarna deze begon te lekken. Het hele binnenwerk van de harddisk werd aangetast.

5. Overreden door een karretje

Kent u die golfkarretjes die u wel ziet rijden op vlieghavens om mensen te vervoeren? Extreem gevaarlijk voor uw notebook als ze eroverheen rijden.

4. Dom of dom?

Een man formatteerde zijn schijf niet een keer, maar meerdere keren. Totdat hij zich plots bedacht dat er nog belangrijke gegevens op stonden…

3. Waterproof camera was niet waterproof

Een vakantieganger had allemaal leuke snorkelfoto’s gemaakt. Bij thuiskomst bleek dat de fotocamera niet echt waterbestendig was…

2. Beetje olie d’rbij…

Een universiteitsprofessor spoot een beetje olie in z’n desktop-pc om het piepende geluid weg te nemen. Het geluid verdween, de data helaas ook.

1. Oude sokken

Een klant verscheepte zijn harde schijf in een paar oude sokken naar Ontrack. Dat verergerde de beschadiging alleen maar.