1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft oprichter Bill Gates heeft vandaag laten weten dat de Amerikaanse Belastingdienst een speciale computer heeft staan, om enkel en alleen zijn belastingaangiftes mee te verwerken.

Op een conferentie in Lissabon liet hij weten dat de normale computers van de belastingdienst geen raad weten met de bedragen die in Gates’ aangifte staan. Blijkbaar weet niet iedereen bij de dienst dat er een speciale computer is voor alle aangiftes van de Microsoft topman, want Gates krijgt regelmatig ten onrechte aanmaningen binnen.

"Ik krijg constant brieven waarin staat dat ik iets nog niet betaald heb, terwijl ze gewoon op de verkeerde computer hebben gekeken. Dus kort daarna krijg ik altijd weer een andere brief, waarin ze hun excuses aanbieden voor de vorige brief", aldus Gates.

Alhoewel Gates’ vermogen afhankelijk is van de aandelenkoersen, schat Forbes magazine, in de meest recente schatting, zijn vermogen op 47 miljard dollar. Behalve de belastingdienst is ook het, door Gates en zijn vrouw opgerichte, liefdadigheidsfonds een grote kostenpost voor Gates. Het fonds heeft momenteel 29 miljard in kas.