2min

Tags in dit artikel

, ,

In het eerste kwartaal van 2009 is het aantal verkochte Blu-Ray-spelers gestegen met 72 procent. Er is in totaal veertien procent meer geld omgegaan in deze branche, waarmee dit totaal op 107,2 miljoen dollar staat.

Het lijkt erop dat Blu-Ray steeds meer voeten in aarde krijgt. Vorig jaar wist de gemiddelde consument nog amper wat Blu-Ray was en nu stijgen de verkoopcijfers met 72 procent. Dit blijkt althans uit cijfers van NPD, een onderzoeksbureau. Het betreft hierbij Amerikaanse cijfers.

"Doordat het aantal HD-televisies toeneemt en de prijzen van Blu-Ray-spelers afnemen lijkt het erop dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een dergelijke speler in huis te halen", aldus Ross Rubin, directeur bij NPD. Steeds meer mensen geven ook aan het zeer waarschijnlijk te vinden dat er binnenkort een dergelijke speler bij hun thuis komt te staan, dit percentage steeg dan ook met zes procent.

De gemiddelde prijs van een Blu-Ray-speler ging wel fors naar beneden, die daalde namelijk met bijna 24 procent van 393 dollar naar 261 dollar. De verwachting is dat de prijs later dit jaar nog verder naar beneden gaat en richting de 214 dollar gaat. De prijs van 393 dollar was van het eerste kwartaal vorig jaar.

De bovenstaande gegevens zijn overigens alleen van toepassing op stand-alone Blu-Ray-spelers. Wat wil zeggen dat spelers die meegeleverd worden in computers niet meegeteld worden. Ook de spelers die in een PlayStation 3 zitten worden niet meegeteld. Op dit moment verschillen de filmprijzen tussen Blu-Ray en DVD ook nog maar amper, wat Blu-Ray steeds populairder zal maken, naar verluidt.