1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft laten weten dat het begonnen is met het verschepen van de eerst MacBook Pro laptops met Intel Core Duo processor.

De laptops zijn voorzien van snellere chips dan Apple in eerste instantie in gedachten had. De 15-inch laptop is verkrijgbaar met een 2GHz Core Duo of met een 1,83GHz Core Duo. Prijzen liggen respectievelijk rond de 2.500 en 2.000 dollar.
Het is tevens mogelijk om de laptop te upgraden naar een 2,16GHz Core Duo.

De duurste variant heeft standaard 1GB aan DDR geheugen, een 100GB S-ATA harde schijf, een Superdrive en een PCIe Mobility Radeon X1600 van ATI met 256MB GDDR3 geheugen. Wat betreft de aansluitingen zijn er een DVI poort, een Gigabit ethernetpoort, twee USB 2.0 poorten en een Firewire 400 poort voorzien. Standaard zijn Airport Wi-Fi en Bluetooth mogelijkheden beschikbaar.

Een mooie feature op het apparaat is het verlichte toetsenbord met ingebouwde lichtsensor, die ervoor zorgt dat de toetsen altijd goed zichtbaar zijn.
De Sudden Motion Sensor zorgt er verder voor dat de kop van de harde schijf vastgezet wordt, zodra de sensor een val van de laptop detecteert. De data op de schijf wordt daardoor beschermd.