2min

Apple heeft dinsdagavond een splinternieuwe MacBook geïntroduceerd. De budget-laptop van Apple is helemaal opnieuw vormgegeven en daardoor nu voorzien van een unibody-behuizing van polycarbonaat plastic die de laptop eveneens lichter maakt.

De nieuwe MacBook ziet er niet alleen anders uit dan zijn voorganger, maar beschikt ook over functionaliteiten die we voorheen alleen van de duurdere MacBook Pro-modellen kenden. Zo heeft de nieuwe MacBook een 13.3-inch LED scherm met hogere lichtopbrengst en lager energieverbruik. Ook nieuw is een glazen multi-touch trackpad en een batterij die tot wel 7 uur meegaat.

Het beeldscherm wordt aangestuurd door een Nvida GeForce 9400M-chip met 256 MB DDR3 SD-RAM geheugen dat geleend wordt van het gewone werkgeheugen van de laptop. De MacBook is standaard uitgerust met een 2.26 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB werkgeheugen en 250 GB 5400RPM harde schijf. Ook een 8x dual-layer SuperDrive behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe MacBook.

De MacBook is daarnaast voorzien van 802.11n draadloos internet, Bluetooth EDR 2.1, ingebouwde gigabit (1000 Mbps) ethernetpoort en twee USB 2.0-poorten. Ook is er audio in- en output via een enkele in-/uitgang. Opvallend is dat de laptop niet is uitgerust met een FireWire-poort, mogelijk vanwege ruimtetekort.

Tot slot is de MacBook ook goedkoper geworden. Er is één model dat 899 euro kost. Hiervoor krijgt men een 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, 2 GB werkgeheugen en 250 GB harde schijf. Tegen een meerprijs van 90 euro kan er geüpgradet worden naar 4 GB werkgeheugen en voor respectievelijk 45 en 135 euro naar een 320- of 500 GB harde schijf.