2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

AMD heeft op de CeBIT haar nieuwe Opteron modellen laten zien, die voorlopig nog onder de naam ‘Rev F’ door het leven gaan. Ook was er een dual socket moederbord van Asus te zien die geschikt is voor deze socket F processors.

Op de foto hierboven die door the Inquirer genomen is, is links de socket F te zien en rechts de 940. Zoals te zien is heeft de socket F geen pins maar pads, die daarnaast ook nog een stuk dichter op elkaar zitten dan de pins van 940. Qua grootte zijn de twee gelijk, met het verschil dat de socket F een tweetal inkepingen en een organische onderlaag heeft, terwijl die bij de oudere Opterons nog keramisch was.

Op de tweede foto is de bovenkant van de socket F en 940 te zien. Daarbij valt op dat de heatspreader op de 940 een stuk groter is dan die van de socket F, waar nog een klein randje aan de zijkanten van de heatspreader te zien is.

Behalve de chips was er zogezegd ook nog een socket F moederbord van Asus op de beurs te bewonderen. Zoals op de foto hieronder te zien is, betreft het een dual socket F moederbord, die de naam KFN4-DRE meedraagt. Het moederbord werkt met DDR2-800 en is verder voorzien van een HTX connector, een geïntegreerde IMPI 2.0 voor remote consoles en ASWM 2.0