Eindelijk is het dan bijna zover AMD zal zijn nieuwe server chip uitbrengen, of toch niet. Volgens Infoworld zal AMD 15 augustus een perbericht gaan vrijgeven met daarin de datum wanner de chip aan het grote publiek gaat worden getoont.

En dat is toch raar want eerder is er al gemeldt dat de nieuwe serverchip weer uitgesteld zou zijn. En je hoefde daarom geen rekening te houden dat AMD in de eerst helft van de maand augustus met de nieuwe chip zou komen.

Toch meld de site dat de chip wel gaat uitkomen in de eerste helft. En dat de meldingen die er zijn gemaakt dat het uitgesteld ging worden onzin zijn. Toch zullen we het rustig moeten afwachten of Infoworld gelijk gaat krijgen. Het zou een reclame stunt kunnen zijn van AMD om eerst zoveel mogelijk persbericht de wereld in te helpen dat de nieuwe Opteron er aan komt. Of hij komt echt eerder!

Ondanks deze nieuwe chip zal AMD geen aanslag doen om de marktpositie van Intel als het gaat om server markt. Dat komt omdat Intel een flinke slag heeft geslagen met zijn Woodcrest.