2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft komt met een programma dat uitrekent of je huidige PC configuratie klaar is voor de upgrade naar Windows Vista.

Het programmaatje genaamd Windows Upgrade Advisor (WAU), kijkt of je PC de upgrade naar Windows Vista aankan, zo niet, dan vertelt het programmaatje hoe je de prestaties kunt verbeteren, waarschijnlijk raadt WUA je aan om meer geheugen te kopen en een betere grafische kaart aan te schaffen.

Microsoft heeft al aangekondigd dat Windows Vista in november uitkomt maar heeft de echte minimale specificaties nog niet verteld. Het enige dat verteld is, is dat je een goede grafische kaart nodig hebt met speciale Windows Vista drivers, een moderne processor en minimaal 512MB geheugen, aangeraden is 1GB.
WAU evalueert componenten zoals het geheugen, de harde schijf en de grafische kaart.
De score die u kunt halen ligt tussen de één en zes, hieraan kun je zien of je PC Windows Vista aankan. Elk component krijgt zijn eigen cijfer, hoe hoger hoe beter.
WAU wordt ook standaard in Windows Vista opgenomen.

Tijdens het Intel Devoloper Forum in San Francisco gaf Microsoft een voorbeeld met een Sony Vaio laptop. De laptop behaalde een score van 3, de laptop beschikte over een Intel CPU en 1GB aan geheugen. De CPU behaalde een score van 5.6 en het geheugen 5.5.
Er werd ook een desktop met een Intel Pentium D940 en 2GB aan geheugen getest en deze kreeg ook een score van 3. De losse componenten behaalden een score van 5.6 voor de CPU en 5.5 voor het geheugen.

Verdere informatie over hoe de scores worden berekend, is niet vrijgegeven. Wel heeft Microsoft gezegd dat het beoordelingssysteem wordt verfijnd.