2min

Tags in dit artikel

,

HP heeft zijn nieuwe HP Z8-workstation geïntroduceerd voor de ontwikkeling van machine learning. Deze is gebaseerd op het Quadro GV100-platform van Nvidia. Daarnaast introduceerde het ook het HP Z4-workstation.

HP onthulde dit tijdens de GPU Technology Conference (GTC) van Nvidia in San Jose in de Amerikaanse staat Californië. De HP Z8 maakt gebruik van 32 gigabyte aan geheugen met hoge bandbreedte (HBM2) en Tensor Cores om applicaties voor kunstmatige intelligentie te versnellen.

HP introduceert ook het HP Z4-werkstation dat een andere configuratie heeft voor machine learning. Met de nieuwe werkstations wil HP dat ontwikkelaars sneller in staat zullen zijn machine learningoplossingen op de markt te brengen.

“We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van innovatie mogelijk gemaakt door machine learning-technologie,” aldus Xavier Garcia, vice president en algemeen directeur van HP Z Workstations in een verklaring. “Klanten kunnen met deze workstations analyseren, voorspellen en problemen oplossen op manieren die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Kunstmatige intelligentie zal workflows transformeren en eindgebruikers in staat stellen om snellere beslissingen te nemen, sneller dan ooit tevoren.”

“De nieuwste oplossingen van HP bieden baanbrekende prestaties en schaalbaarheid binnen de krachtigste en veelomvattende Meta Language (ML) edge computing-oplossing. Producten zoals de HP Z8, het krachtigste workstation voor ML-ontwikkeling, gekoppeld aan de nieuwe Nvidia Quadro GV100, de HP ML Developer Portal en ons uitgebreide dienstenaanbod zullen ongetwijfeld het gebruik van ML versnellen.”

Ook Nvidia zelf had nieuws tijdens het GTC. Zij introduceerden de Quadro GV100 GPU met Nvidia RTX-technologie voor realtime ray-tracing. Deze techniek gebruikt letterlijk lichtstralen om objecten in een scene te herkennen en te animeren.