1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Amerikaanse bedrijf Azul Systemes heeft haar nieuwe Vega 2 processor aangekondigd. Opmerkelijke aan deze processor is dat hij 48 64-bit cores bevat.

De Vega 2 processor wordt voor Azul Systems geproduceerd door Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en is gebaseerd op een 90nm procédé. De processor is voornamelijk bedoeld om in een netwerk extra rekenkracht te leveren.

De processor heeft dus 48 cores en is opgebouwd uit 812 miljoen transistors. Net zoals bij veel van dit soort processors kan de klant ook kiezen om meerdere processors in een rack te stoppen en deze racks te koppelen, waardoor deze kan beschikken over maximaal 768 cores en een maximale hoeveelheid geheugen van 768 gigabyte geheugen.

Het meest uitgebreide systeem van Azul is momenteel de Compute Appliance 3840 die voorzien is van de oude Vega 1 processor met 24 cores. In totaal zitten er in dit systeem 384 cores en 256GB aan geheugen. Dit apparaat gebruikt 2700 Watt aan stroom.

"Multicore chips zullen binnenkort de standaard zijn voor zware computertaken in de zakenwereld. De Vega chip is op dat gebied revolutionair en het is een eerbetoon aan onze werknemers die in een recordtijd onze criteria hebben gehaald op het gebied van prestaties en stroomverbruik. Dit is een historische prestatie en het zorgt ervoor dat onze klanten de beschikking hebben over de technologie die de complexiteit en kosten van hun organisatie drastisch verlagen," aldus vice president Scott Sellers van Azul Systems.