min

Tags in dit artikel

, , ,

ATI legt momenteel de laatste hand aan haar nieuwe south bridge chip. Met deze nieuwe chip zouden de USB problemen, waarmee de huidige SB450 south bridge heeft te kampen, verholpen moeten zijn.

Voor ATI was het ontwikkelen van de RS600 weer even wennen, want het bedrijf kon geen gebruik meer maken van de diensten van ULi. Dat bedrijf maakte tot voorheen de south bridges voor ATI, maar werd recentelijk overgenomen door NVIDIA.

De RS600 is bedoeld voor Intel processors, maar ATI werkt momenteel ook aan de RS690, die overweg kan met AMD processors. Beide chipsets zullen ondersteuning bieden aan de HDMI en HDCP technologiëen, waardoor de chipset zeer geschikt is voor mediacenters. De HDCP kopieerbeveiligingstechniek zorgt er op zijn beurt weer voor dat de chipset kan werken met Blu-Ray en HD DVD. De ingebouwde grafische chip zal volgens de berichten ongeveer net zo snel zijn als de Radeon X700, maar het is niet duidelijk of deze chip H.264 video kan afspelen, dat gebruikt wordt voor Blu-ray en HD DVD.

De eerste moederborden met de RD580 en RS600 south bridge zullen naar verwachting in mei in de winkels verschijnen en verwachting is dat een hoop van ATI’s partners op de Computex hun nieuwe moederborden met deze chips zullen laten zien.