2min

Tags in dit artikel

, , ,

Logitech heeft vandaag op de E3 een tweetal nieuwe apparaten in haar G-serie geintroduceerd. De G-serie is bedoeld voor gamers. Het bedrijf komt nu met een nieuwe muis en een toetsenbord.

G3 Laser Mouse
Als eerste is er de G3 lasermuis. Het apparaatje kan als het kleine broertje van de huidige G5 en G7 muizen worden gezien en heeft ook een resolutie van 2000 dpi. Door gebruik te maken van full-speed USB kan de muis 6,4 megapixels en meer dan een meter aan beweging per seconde verwerken.

Middels het knopje onder het scrollwiel kan de resolutie van de muis aangepast worden. Als er software op de computer is geinstalleerd kan er gekozen worden voor 1600, 800 of 400 dpi. Zonder de software vervalt de laagste resolutie.
De G3 zal in augustus in de winkels liggen voor een adviesprijs van 59,99 dollar.

G11 Keyboard
Ook hier weer een afgeslankte versie van een bestaand product, namelijk het kleine broertje van het G15 toetsenbord. De G11 heeft net als de G15 18 G toetsen en drie shift-modes. Daardoor kunnen er in totaal 54 commandos toegekend worden aan de toetsen, zowel voor games als standaard snelkoppeling onder Windows.

Logitech heeft een knopje voorzien waarmee de Windowstoets wordt uitgeschakeld. Hierdoor kunnen gamers voorkomen dat ze plotseling uit het spel worden gegooid als ze deze toets indrukken. Het toetsenbord is verder verlicht en heeft twee lichtintensiteiten. Het geheel wordt gecomplementeerd door twee USB poorten.
De G11 is per juli dit jaar beschikbaar en kost dan 69,99 dollar.